Webbutbildning - grunder i civil signalering

Hej, vi i Förbund 43 & Förbund 48 kommer att genomföra en distansutbildning i civil signalering lördagen 27 mars kl. 10.00

Medlemmar från FRO i hela Sverige är välkomna att deltaga!

Utbildningen tar ca 2 timmar att genomföra, och alla är välkomna att delta. Vi gör detta för att nya och gamla medlemmar, först & främst medlemmar som inte har förbundssignal från sitt förbund, ska få möjlighet att aktivera sig på de nät vi driver inom FRO, t.ex:

1) Zello en app att ladda ner till pc eller smart telefon. Vi aktiverar kanalen FRO Sverige 24/7 men framförallt på måndagar och torsdagar 19.00. Det krävs en inloggning i form av förbundssignal.

2) DMR radionät som hela tiden byggs ut med repeatrar i förbunden, ett antal förbund har även några extra handstationer som lånas ut för test.

-----------

När du loggar in dig till ovanstående kurs (se nedan), tala om vem du är genom att skriva ditt SL nummer i mitt fall SL12924 och ditt namn (och om det får plats, vilket förbund ni är anslutna till).

Vi kommer att vara på Skype https://join.skype.com/nzc9CeSTiG7O

Ni måste ha ett Skype-konto för att vara med. När ni genomgått utbildningen, tala om för sambandshandläggare i ert förbund att ni vill ha en signal, så att ni därefter kan vara med i våra olika kommunikations-nät.

Anslut gärna en stund före, och sen när vi kör utbildningen stäng av video och mikrofon. Vill ni fråga något så finns det en liten handflata som ni kan klicka på och då syns det.

48011/Jörgen
43016/Åke