Frivilliga Radioorganisationen

FRO Västmanland

Kontaktinformation

FRO Västmanland
c/o Jörgen Kvist
Bondegatan 18
734 35 Hallstahammar
E-post: vastmanland@fro.se
Tel: 0708813437

 48fanor

Välkommen till FRO Västmanland

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. Vi bemannar sambandsbefattningar i Försvarsmakten, Västmanlands Hemvärnsbataljon, samt inom samhällets krisberedskap.

Vår förening är en plats där vi kan utbyta erfarenhet, lära oss nya saker, ta en fika med kompisarna. Vår förening är vad vi gemensamt gör den till. Vad vi helst vill göra är att köra radio på olika frekvenser och hålla kontakt med kompisar lite längre bort, men att få dyka ner i datorproblem och lösa det tillsammans det är en höjdare. Vi har ideer om vad vi kan göra och genomföra, vi har tänkt att hålla ett antal korta utbildningar bla i Rakel, Dropbox, Skype, Free Radio Network, mm mm.

 

Utbildning i Civil Signalering lördag 5/12 kl 1000 (genomförs via Internet)

 
Utbildningen tar ca 2 timmar att genomföra, alla är välkomna att delta. (Jörgen Kvist hanterar detta utbildningstillfälle.)
 
Vi gör detta för att nya och gamla medlemmar som inte har ett sambandsnummer från sitt förbund, ska få möjlighet att aktivera sig på de nät vi driver:
 
- Zello, en app att ladda ner till pc eller smart telefon. Vi aktiverar kanalen "FRO Sverige" 24/7 men framförallt på måndagar och torsdagar kl 1900. Det krävs en inloggning (kan fås via epost till jorgen.kvist@fro.se)
- DMR radionät som hela tiden byggs ut med repeatrar i förbunden, ett antal förbund har några extra
handstationer som lånas ut för test
 
Vi kommer att vara på https://meet.fro.se/FROUtbildning 
 
 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök